Sinteza Conferinței de Fiscalitate 2019

În data de 3 iunie 2019, la Golden Tulip Hotels din Sibiu, a avut loc conferința de fiscalitate ,,Provocări și tendințe în anul 2019 în materie de fiscalitate” organizata de Herlan & Associates împreună cu partenerii săi. Pe parcursul unei întalniri de o zi, specialiștii noștri împreună cu cei 75 participanți, au dezbatut în cadrul prezentărilor și atelierelor, subiecte de actualitate în materie de fiscalitate. Principalele teme abordate de catre moderatori au fost:

  • Taxa pe valoarea Adăugată – Mariana Vizoli, consultant fiscal independent, în prezentarea sa a abordat noutățile și tendințele în materie de TVA (TVA-ul voucherelor, comerțul electronic, operațiunile intracomunitare complexe, noutați privind cotele de tva, tendințele din perspectiva directivelor europene).
  • Prețurile de transfer– Iulia Butnaru și Adrian Simionescu, consultanți fiscali Tax Wise, au abordat noile curente si tendințe în domeniul prețurilor de transfer, aspecte privind cuantificarea ricurilor fiscale in situația unui control fiscal cu tema tranzacțiile cu părțile afiliate.
  • Detașarea internațională, – Romulus Badea (consultant Soter&Partners) a prezentat problematica pieței forței de munca in Romania, care sunt opțiunile de angajare cazul persoanelor străine din zona NONUE.
  • Impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți – în cadrul atelierului moderat de Alice Herlan (consultant fiscal Herlan&Associates) s-au analizat aspectele fiscale din sfera impozitelor pe veniturile nerezidenților iar participanții au primit recomandari și răspunsuri la întrebarile formulate
  • Impozitul pe profit / Impozitul pe veniturile microintreprinderilor– atelier moderat de Raymonda Hagiu (consultant fiscal Herlan&Associates) s-au discutat spete fiscale din sfera celor două impozite, de asemenea partcipanții au primit recomandări și răspunsuri la întrebarile formulate.