Taxe

Declarații fiscale

Întocmim și depunem electronic toate declarațiile fiscale pentru clienții noștri, în conformitate cu reglementările legale. Înainte de depunerea declarațiilor discutăm cu clienții noștri despre moduri de optimizare a cheltuielilor cu impozitul și potențiale riscuri fiscale.

 

Opinii fiscale (Fiscal Opinions) și expertize fiscale

Aveți întrebări fiscale speciale sau doriți să fie evaluată contabilitatea societății dumneavoastră în privința riscurilor fiscale? Atunci sunteți la adresa protrivită. Noi analizăm aspectele fiscale, întocmim adrese pentru clarificarea problemelor fiscale și vă sfătuim în alegerea celor mai bune soluții fiscale pentru societatea dumneavoastră.

 

Inspecția fiscală

În cazul în care administrația financiară anunță o inspecție fiscală la societatea dumneavoastră, noi vă stăm la dispoziție pentru consiliere și asistența. În medie, anual asistăm la 20 – 30 inspecții fiscale. Serviciile noastre cuprind: pregătirea, consilierea în timpul controlului și elaborarea punctului de vedere asupra raportului de inspecție. Încercăm mereu ca inspecția să fie efectuată la biroul nostru pentru a nu împovăra clienții noștri și pentru a furniza pe loc informații profesionale inspectorului fiscal.

 

Prețuri de transfer și documentația prețurilor de transfer

Vă sprijinim la configurarea relațiilor de transfer cu societăți afiliate și elaborăm pentru clienții noștri, documentațiile prețurilor de transfer, care corespund atât standardelor concernului, cât și legislației românești privind întocmirea documentației prețurilor de transfer.

 

Contestații și plângere

În cazul în care în cadrul controalelor fiscale se stabilesc obligații fiscale suplimentare, se pot depune contestații împotriva acestor decizii de impunere. Executăpm corespondența referitoare la depunerea contestațiilor și, împreună cu avocații noștri parteneri, cautăm modul cel mai eficient de pornire a demersului.

 

Servicii speciale Herlan & Associates

  • Legislația națională și europeană în privința TVA (livrări și prestări intracomunitare, import și export de bunuri și servicii, înregistrarea în scopuri de TVA a societăților din UE nerezidente în Romania)
  • evitarea dublei impuneri (sediul societății, întrebări referitoare la domiciliul fiscal, dreptul de impunere fiscală al statelor și efectul asupra clientului, prețuri de transfer) și impozitarea nerezidenților în Romania
  • Consultanța fiscală pentru găsirea celor mai bune soluții fiscale și planificare fiscală (transformări, concepții de modele de achziții și de participare, structurarea măsurilor aferente capitalului, calcul de planificare fiscală)